Quantcast
Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,10 δολάρια για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2003 - enikonomia.gr
share

Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,10 δολάρια για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2003

δημοσιεύτηκε:

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κάτω από το όριο των 1,10 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2003, και ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι μίας ομάδας σημαντικών νομισμάτων αυξήθηκε σε νέο υψηλό 11 ετών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα ενισχύσουν την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ευρώ καταγράφει απώλειες 0,6% και η ισοτιμία του διαμορφώνεται στα 1,0966 δολάρια, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα και στα 1,0980 δολάρια.

Στα χρηματιστήρια, οι επενδυτές τηρούσαν όμως, στάση αναμονής, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών FTSEurofirst 300 να κινείται περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

Αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters προβλέπουν ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 240.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,6% από 5,7%.

Τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, ανάμεικτα, οδηγώντας τους αναλυτές σε συνεχή προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την ανάπτυξή της στο πρώτο τρίμηνο.

Αν τα στοιχεία για την απασχόληση είναι ισχυρά, θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα παραπάνω και να δώσουν στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επιχείρημα για να επιμείνει στην επόμενη συνεδρίασή της (17/18 Μαρτίου) στη γραμμή της για αύξηση των επιτοκίων.

Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η εικόνα στην Ευρώπη βελτιώνεται. Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Ιανουάριο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε και στην Ισπανία κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.