Quantcast
Το ευρώ υποχώρησε λόγω των ανησυχιών για οριστική συμφωνία Ελλάδας - Eurogroup - enikonomia.gr
share

Το ευρώ υποχώρησε λόγω των ανησυχιών για οριστική συμφωνία Ελλάδας – Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς η ανησυχία για οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης εντείνεται και έχει αντικαταστήσει την αρχική αισιοδοξία από την παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Συγκεκριμένα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε μέχρι το 1,1309 δολάριο, όταν αργά την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη είχε διαμορφωθεί στο 1,1378 δολάριο.

Νωρίτερα την Παρασκευή είχε αναρριχηθεί μέχρι το 1,1430 δολ., μετά τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με την παράταση του ελληνικού προγράμματος και ύστερα από εβδομάδες αδιεξόδου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν αλλάζει τα θεμελιώδη προβλήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον αναλυτή αγορών της Hantec Markets, Richard Perry, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια προσωρινή συμφωνία.

«Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξέλθει μόνη της από τη δύσκολη θέση μέσω των προϋποθέσεων του προγράμματος διάσωσης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει εκ νέου δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων σε λίγους μήνες».

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην εξελιχθούν θετικά τα πράγματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.