Quantcast
Το ρούβλι διεύρυνε τη σημερινή άνοδό του έναντι του δολαρίου και του ευρώ - enikonomia.gr
share

Το ρούβλι διεύρυνε τη σημερινή άνοδό του έναντι του δολαρίου και του ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Το ρούβλι διεύρυνε τη σημερινή άνοδό του έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μετά τις πωλήσεις συναλλάγματος από τα διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου της Μόσχας αργά απόψε για τα αυριανά προθεσμιακά συμβόλαια αγοραπωλησίας συναλλάγματος, το δολάριο και το ευρώ υποχώρησαν κάτω των ψυχολογικών ορίων των 60 και 75 ρουβλίων, αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε η ισοτιμία των 59,99 ρουβλιών ανά δολάρια  και 74,7 ρουβλιών ανά ευρώ.

Σύμφωνα με  τους ειδικούς, η σχετική ανάκαμψη του ρουβλίου συνδέεται με το έκτακτο πακέτο οικονομικών μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με σκοπό την αύξηση συναλλαγματικής ρευστότητας στις ρωσικές αγορές, αλλά και στην «ψυχολογικά σημαντική» αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Οι επίσημες ισοτιμίες, που είχε ανακοινώσει για αύριο η ρωσική Κεντρική Τράπεζα νωρίτερα ήταν σημαντικά υψηλότερες και εειδικότερα στα 67,79 ρούβλια έναντι του δολαρίου και τα 84,59 έναντι του ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.