Quantcast
Τράπεζα της Ιαπωνίας: Διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων - enikonomia.gr
share

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητο τον βασικό στόχο της για την ποσότητα του χρήματος στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της, και να διευρύνει το εύρος των τίτλων που αγοράζει, κίνηση που στόχο έχει να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δαπανούν περισσότερα σε επενδύσεις και μισθούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο τον στόχο για αύξηση του μετρητού και των καταθέσεων σε κυκλοφορία στα 80 τρισ. γεν ετησίως, μέσω ενός επιθετικού προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, ETFs και ταμείων που επενδύουν σε ακίνητα.

Επίσης, αποφάσισε να «βάλει στην άκρη» 300 δισ. γεν για αγορά ETFs που στοχεύουν συγκεκριμένα σε μετοχές εταιρειών που προχωρούν ενεργά σε κεφαλαιακές δαπάνες.

Καθώς το τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της ήδη έχει αρχίσει να «στεγνώνει» τη ρευστότητα στην αγορά των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να παρατείνει την λήξη των ομολόγων που αγοράζει στα 12 χρόνια από του χρόνου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.