Quantcast
Τραπεζικές μετοχές: Στα αρνητικά επιτόκια αποδίδουν οι FT την κατρακύλα τους - enikonomia.gr
share

Τραπεζικές μετοχές: Στα αρνητικά επιτόκια αποδίδουν οι FT την κατρακύλα τους

δημοσιεύτηκε:

Στην ανησυχία των επενδυτών ότι τα αρνητικά επιτόκια, που επιβάλλουν η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες, θα διατηρηθούν για πολύ μεγάλο διάστημα, αποδίδεται η μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών και γενικότερα των χρηματιστηρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αναταραχή εντάθηκε σήμερα μετά την απόφαση της σουηδικής κεντρικής τράπεζας να μειώσει από το -0,35% σε -0,50% το βασικό επιτόκιό της, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε άλλες μειώσεις του.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η «διαιώνιση» των αρνητικών επιτοκίων θα στρεβλώσει περισσότερο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα περιορίσει την ικανότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια στην οικονομία. «Οι αγορές προφανώς έχουν χάσει την πεποίθησή τους στη δύναμη των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε επικεφαλής hedge fund.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω τα επιτόκιά τους σε αρνητικό έδαφος φέτος, καθώς θέλουν να επιτύχουν τον στόχο τους για πληθωρισμό κοντά στο 2%, ο οποίος υπονομεύεται από την ισχυροποίηση των νομισμάτων τους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.