Quantcast
Τζον Γούιλιαμς: Η Fed μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκια φέτος - enikonomia.gr
share

Τζον Γούιλιαμς: Η Fed μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκια φέτος

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο Τζον Γούιλιαμς δήλωσε σήμερα ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκια αργότερα φέτος και ότι αναμένει καλύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ για το υπόλοιπο του έτους ύστερα από ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη για το πότε πιθανόν θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια, δήλωσε ότι το θέμα είναι “στο τραπέζι” κάθε συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed.

“Μάλλον θα αυξήσουμε τα επιτόκια αργότερα φέτος και θα τα αυξάνουμε σταδιακά τα επόμενα χρόνια” δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο ήταν «μια ανωμαλία» λόγω μια σειράς παραγόντων όπως οι καιρικές συνθήκες.

Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 2%, με την ανεργία να υποχωρεί κάτω του 5% φέτος, είπε ο Γουίλιαμς.

Ο Γουίλιαμς φέτος συγκαταλέγεται στους κεντρικούς τραπεζίτες με δικαίωμα ψήφου σε ό,τι αφορά τη χάραξη της πολιτικής της Fed και οι απόψεις του θεωρούνται ότι είναι ευθυγραμμισμένες με την επικεφαλής της τράπεζας Τζάνετ Γιέλεν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.