Quantcast
Βρετανία: Κλίμα ευφορίας στο χρηματιστήριο μετά τη νίκη Τζόνσον - "Άλμα" για τη στερλίνα - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Κλίμα ευφορίας στο χρηματιστήριο μετά τη νίκη Τζόνσον – “Άλμα” για τη στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές ενώ άλμα σημείωσε η στερλίνα καθώς η προοπτική εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας και η εκλογική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία που τάσσεται υπέρ του Brexit απομάκρυναν δύο από τα πιο μαύρα σύννεφα στον παγκόσμιο επενδυτικό ορίζοντα.

Η στερλίνα ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2018 καθώς τα exit polls και στη συνέχεια τα εκλογικά αποτελέσματα από τη Βρετανία απέκλεισαν την όποια πιθανότητα νίκης από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών ή ενός κοινοβουλίου όπου καμία παράταξη δεν θα είχε αυτοδυναμία, μια εξέλιξη που ανησυχούσε τους επενδυτές. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε σημαντική πλειοψηφία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, που του δίνει την εξουσία να εκπληρώσει το Brexit, αν και οι εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να τραβήξουν για μήνες. Αν και άρχισε κάποια κατοχύρωση κερδών, η στερλίνα σημείωνε πριν από λίγο άνοδο σχεδόν 2% στο 1,3411 δολάριο. Έναντι του ευρώ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2016.

Οι βρετανικές μετοχές με έκθεση στην εγχώρια αγορά σημείωσαν άλμα μόλις ξεκίνησε η διαπραγμάτευσή τους. Ο δείκτης των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με υψηλά έσοδα στη Βρετανία, σημείωσε άλμα περίπου 5%, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.