Quantcast
Wall Street: Θετικό γύρισμα του Dow στο τέλος της συνεδρίασης - enikonomia.gr
share

Wall Street: Θετικό γύρισμα του Dow στο τέλος της συνεδρίασης

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow Jones προς το τέλος της συνεδρίασης, αφού η Wall Street είχε ταλαιπωρηθεί προηγουμένως από την ασυγκράτητη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 16.399 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο, ενώ ο Nasdaq μειώθηκε 0,1%.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε κάτω και από τα 32 δολάρια το βαρέλι, φλερτάροντας με τα 31 δολάρια, για πρώτη φορά από το 2003, λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση από την Κίνα και του ισχυρού δολαρίου. Η νέα πτώση του «μαύρου χρυσού» έπληξε τις ενεργειακές εταιρείες, με τον δείκτη ενεργειακών μετοχών του S&P 500 να κάνει βουτιά 3,1%.

Οι κινήσεις αυτές ακολούθησαν το μεγάλο ξεπούλημα των μετοχών την περασμένη εβδομάδα, που οδήγησε στη χειρότερη ιστορικά επίδοση πρώτης εβδομάδας του έτους για τους μεγάλους αμερικανικούς δείκτες. Ο Dow μειώθηκε 6,2% την περασμένη εβδομάδα.

Οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, είναι χαμηλές για πολλές εταιρείες, τα κέρδη των οποίων περιορίσθηκαν από τον συνδυασμό της μείωσης των τιμών πετρελαίου, του ισχυρού δολαρίου και της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας. Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εταιρείας του S&P 500 θα ανακοινώσουν μείωση 5,5% των τριμηνιαίων κερδών.

Οι μετοχές των μικρών εταιρειών έκαναν βουτιά, με τον δείκτη Russell 2000 μικρής κεφαλαιοποίησης να εισέρχεται σε bear market, καθώς σημείωσε μείωση 20% από το πρόσφατο υψηλό. Σήμερα, ο δείκτης Russell μειώθηκε 0,9%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 μειώθηκε 0,3%, χάνοντας τα κέρδη που είχε πριν στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με απώλειες 5,3%, εν μέσω φόβων ότι οι κινεζικές Αρχές δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν την αναταραχή στις αγορές της χώρας και την επιβράδυνση της οικονομίας της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.