Quantcast
Wall Street: Ακολούθησε στην πτώση τις τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ακολούθησε στην πτώση τις τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά τα αρχικά κέρδη, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου.

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,43% στις 17.492 μονάδες. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον S&P 500 (0,77%) και τον Nasdaq (1,48%).

«Η αγορά μας είναι πολύ φοβισμένη», δήλωσε εταίρος της Meridian Equity Partners, προσθέτοντας: «Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, οι επενδυτές φοβούνται μήπως χάσουν μία σημαντική κίνηση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, έτσι κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στην αγορά, αυτή κλιμακώνεται πολύ γρήγορα».

Η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα διυλισμένα προϊόντα, περιλαμβανομένων του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών και διογκώνοντας τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού».

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην αρχή, εν μέσω σταθεροποίησης των τιμών των πρώτων υλών και μετά τα δημοσιεύματα ότι οι γιγαντιαίες χημικές βιομηχανίες DuPont και Dow Chemicals βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευσή τους.

Η μετοχή της DuPont αυξήθηκε 12%, ενώ της Dow Chemical σημείωσε άνοδο 11%, μετά τα δημοσιεύματα για τις συζητήσεις σχετικά με τη συγχώνευσή τους.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών και των εταιρειών βιοτεχνολογίας ήταν βαρίδια για την ευρύτερη αγορά, και οι μετοχές των μικρότερων εταιρειών υποχώρησαν γενικότερα. Οι μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεων στον S&P 500 σημείωναν άνοδο 0,4% στην απογευματινή συνεδρίαση.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.