Quantcast
Wall Street: Άνοδο φέρνουν οι ελπίδες συμφωνίας για το ελληνικό χρέος - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδο φέρνουν οι ελπίδες συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να βασίζεται στο χθεσινό ράλι που προκάλεσαν οι ελπίδες ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1% στις 17.535,4 μονάδες και ο S&P 500 κέρδη 0,61% στις 2.033,27 μονάδες. 

Οι μετοχές έκαναν ράλι προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν υπήρξαν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αμβλύνει την προσέγγισή της στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. 

Ωστόσο, η ελληνική πρόταση για ανταλλαγή του κρατικού χρέους με ομόλογα, που θα προβλέπουν ρήτρα ανάπτυξης, έτυχαν ψυχρής υποδοχής από αξιωματούχους της Ευρωζώνης. 

Στήριξη στις μετοχές έδωσε η περαιτέρω άνοδος των τιμών του πετρελαίου, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 3,4% σε 51,26 δολα΄ρια το βαρέλι και του μπρεντ αυξήθηκε 2,9% στα 56,32 δολάρια. 

 “Η αγορά αρχίζει να βλέπει ενδείεξις κάποιας σταθερότητας στην αγορά του πετρελαίου και η κατάσταση της Ελλάδας φαίνεται ότι κινείται προς την πλευρά που κοιτάζουν οι επενδυτές, δηλαδή την υπο΄χωρηση από μία διαγραφή χρέους”, δήλωσε στέλεχος χρηματοπιστωτικής εταιρείας. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.