Quantcast
Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον Dow Jones και 2,5% για τον Nasdaq - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον Dow Jones και 2,5% για τον Nasdaq

δημοσιεύτηκε:

Ανέκαμψε σήμερα η Wall Street, μετά τη χθεσινή βουτιά 3% που έκανε λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 293 μονάδων ή 1,8% στις 16.351 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης 1,8% και ο Nasdaq 2,5%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ενώ το πρωί τα κινεζικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση μετά από πολυκύμαντη συνεδρίαση.

Αν και οι ειδήσεις από την Κίνα οδήγησαν στις μεγάλες διακυμάνσεις των αμερικανικών μετοχών τον Αύγουστο, η προσοχή των επενδυτών θα εστιασθεί και πάλι στις ΗΠΑ στα τέλη της εβδομάδας με την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση.

Τα στοιχεία αυτά μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για την απόφαση της Fed σχετικά με το αν θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτό τον μήνα.

Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal εκτιμούν ότι τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 220.000 νέες θέσεις απασχόλησης έναντι 215.000 που είχαν δημιουργηθεί τον Ιούλιο. Η ανεργία εκτιμάται ότι μειώθηκε στο 5,2% από 5,3%.

Τα στοιχεία για την απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι οι μισθωτοί αυξήθηκαν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ με πιο περιορισμένο ρυθμό.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.