Quantcast
Wall Street: Άνοδος μετά τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ - Κέρδη και στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος μετά τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ – Κέρδη και στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας το 2015. Η νέα πτώση, όμως, των τιμών του αμερικανικού πετρελαίου και των ενεργειακών μετοχών δείχνουν τις συνεχιζόμενες ανησυχίες των επενδυτών για τον προβληματικό ενεργειακό τομέα. 

Ο Dow Jones σημείωνε κέρδη 0,9% πριν από λίγο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραφαν άνοδο 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε άνοδο 1,4%.

Οι φόβοι επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και της επίπτωσής της στις τιμές των πρώτων υλών έχουν κλονίσει τα διεθνή χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο από την πρώτη συνεδρίαση του 2016.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία κατέγραψε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο (0,9%). Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές, που φοβόντουσαν τα χειρότερα, αισθάνθηκαν ανακούφιση από τα στοιχεία αυτά και δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν τις αγορές να σταθεροποιηθούν.

«Αν και η κινεζική οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται, «αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική της J.P. Morgan Asset Management, προσθέτοντας: «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι η αρχή της συνειδητοποίησης ότι το ξεπούλημα ήταν αδικαιολόγητο». Πολλοί επενδυτές, επίσης, προσδοκούσαν περαιτέρω μέτρα από το Πεκίνο για τη στήριξη της κινεζικής οικονομίας.

Ο άστατος σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης αυξήθηκε 3,2% σήμερα, περιορίζοντας στο 15% τις απώλειες για φέτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.