Quantcast
Wall Street: Άνοδος μετά τη χθεσινή καταιγίδα - Στο 1,5% οι απώλειες του Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος μετά τη χθεσινή καταιγίδα – Στο 1,5% οι απώλειες του Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Άνοδος σήμερα στην Wall Street μετά τη χθεσινή καταιγίδα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από τα πολύ χαμηλά επίπεδά τους και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιόρισαν τις ζημιές τους. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,2% στις 16.342 μονάδες. Κέρδη 1% για τον S&P 500 και 0,8% για τον Nasdaq.

Στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 περιόρισε τις απώλειες στο 1,5% sτο κλείσιμο της συνεδρίασης. Πτώση 1,4% για τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 και 0,5% για τον βρετανικό FTSE 100.

Αιχμή του δόρατος για το ράλι στην Wall οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, που ανέκαμψαν μαζί με τις τιμές του πετρελαίου. Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 αυξάνονταν 3,6%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 3,2% στα 31,46 δολάρια το βαρέλι από τα χαμηλά των τελευταίων ημερών, όταν είχε βυθισθεί κάτω από τα 30 δολάρια για πρώτη φορά σε 13 χρόνια.

Παρά την ανάκαμψη, χρηματιστές έλεγαν ότι οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο, ανήσυχοι με τις τελευταίες διακυμάνσεις των μετοχών.

Ο Dow έφτασε χθες στα πρόθυρα της διόρθωση , που ορίζεται ως η πτώση 10% από το πρόσφατο υψηλό επίπεδο. Έχει κλείσει με απώλειες τις 9 από τις 13 τελευταίες συνεδριάσεις. Ο S&P 500 εισήλθε σε φάση διόρθωσης χθες, ενώ ο Nasdaq είχε εισέλθει ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.