Quantcast
Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Dudley για τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Dudley για τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Οι δείκτες της Wall Street αυξήθηκαν σήμερα μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης William Dudley, που έκαναν τους επενδυτές να εστιάσουν και πάλι στις συνέπειες των αδύναμων στοιχείων της αμερικανικής αγοράς εργασίας τον Μάρτιο όσον αφορά τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων. 

Ο δείκτης S&P 500 αυξάνεται κατά 0,7%, ενώ είχε ανοίξει με πτώση 0,5% μετά τα ασθενέστερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο. Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια ήταν κλειστά σήμερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. 

Ο Dudley δήλωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων  θα είναι πιθανόν “ρηχός” μετά την πρώτη αύξηση τους από τη Fed. Αν και τα στοιχεία που σηματοδοτούσαν τη διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν στο παρελθόν καλοδεχούμενα από τους Αμερικανούς επενδυτές, τώρα αυξάνεται η ανησυχία ότι η εξασθένηση της οικονομίας θα επιδεινώσει τις προοπτικές κεδροφορίας των τραπεζών. 

Η πιθανότητα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed ανέρχεται στο 27% από 34% που ήταν πριν τα στοιχεία για τη απασχόληση τον Μάρτιο. 

Ο δείκτης που αντανακλά την πορεία των επιχειρήσεων παρχοής υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Μάρτιο σε επίπεδο παραπλήσιο με τον Φεβρουάριο, δείχνοντας ότι ο μεγαλύτερος τομέας της αμερικανικής οικονομίας αντέχει. Ο δείκτης του  Institute for Supply Management διμαορφώθηκε στις 56,5 μονάδες από 56,9 τον προηγούμενο μήνα (κάθε τιμή μεγαλύτερη από τις 50 μονάδες δείχνει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας”. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.