Quantcast
Wall Street: Απογειώθηκε μετά τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Απογειώθηκε μετά τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed

δημοσιεύτηκε:

Τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της θεωρούν σκόπιμη την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, απογείωσαν την Wall Street.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,42% στις 17.737 μονάδες. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος του S&P 500 (1,62%) και του Nasdaq (1,79%).

Οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών εταιρειών έκαναν ράλι, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί να ενισχύσουν τα κέρδη των τραπεζών, αυξάνοντας την ψαλίδα μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων.

Ο δείκτης χρηματοπιστωτικών μετοχών του S&P σημείωνε άνοδο 1,3% πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. Η μετοχή της JP Morgan αυξανόταν κατά 1,6% στα 67,19 δολάρια και της Goldman Sachs κατά 1,5% στα 193,38 δολάρια.

“Μία αύξηση των επιτοκίων είναι καλά νέα για τους επενδυτές σε μετοχές”, δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων της Oppenheimer Funds.

Οι επενδυτές ήταν ενήμεροι ότι οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed έγιναν πριν από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε αναλυτής επενδύσεων στην Edward Jones. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν το επιχείρημα αύξησης των επιτοκίων, πρόσθεσε.

Η μετοχή της Apple συνέβαλε, επίσης, στην άνοδο των δεικτών της Wall, σημειώνοντας κέρδη 2,6% στα 116,59 δολάρια, μετά από μία πολύ αισιόδοξη έκθεση για την εταιρεία από τη Goldman Sachs.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του κλάδου υγείας, διατηρώντας σε ανοδική τροχιά τους δείκτες, όταν οι ενεργειακές μετοχές άρχισαν να χάνουν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία για την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.