Quantcast
Wall Street: Απώλειες 1,6% για τον Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Απώλειες 1,6% για τον Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στην Αμερική τον Αύγουστο ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου, αλλά την οποία πολλοί επενδυτές θεωρούν αρκετά ισχυρή, ώστε η Fed να αυξήσει ενδεχομένως τα επιτόκιά της μέσα στον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,6%, ο S&P 500 κατά 1,4% και ο Nasdaq κατά 1%.

Ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 173.000, ενώ η ανεργία μειώθηκε στο 5,1% από το 5,3%, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal προέβλεπαν μία αύξηση της τάξης των 220.000 και μείωση της ανεργίας στο 5,2%.

Η πτώση των αμερικανικών μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις αύξησε τις προσδοκίες ότι η Fed θα καθυστερήσει τα σχέδια της για την αύξηση των επιτοκίων φέτος. Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι πρόσφατοι φόβοι για τη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν κλονίσει τους επενδυτές που ανησυχούν ότι τα προβλήματα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα διαχυθούν σε άλλες οικονομίες.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.