Quantcast
Wall Street: Απώλειες έφερε η νέα άνοδος του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Απώλειες έφερε η νέα άνοδος του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς το ράλι του δολαρίου επηρέασε αρνητικά τις μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών και βιομηχανικών προιόντων. 

Οι μετοχές της IBM και της United Techologies σημείωσαν απώλειες πάνω από 2%, ενώ της Halliburton, της Exxon Mobil και της Chevron υποχώρησαν, καθώς μειώθηκε σημαντικά η τιμή του πετρελαίου. Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών μειώθηκαν 1%, 

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,6% στις 2.053,4 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες έως και 1,2% που είχε στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Dow Jones μειώθηκε 0,8% στις 17.749,31 μονάδες και ο Nasdaq Composite 0,4%. 

Το δολάριο, που ανατιμήθηκε έναντι του ευρώ σε υψηλό επίπεδο 12ετίας, συνέβαλε στη μείωση των αμερικανικών μετοχών κατά 3% από το υψηλό της 2ας Μαρτίου, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των κερδών θα είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε σε χαμηλό 4 μηνών, καθώς η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μετριάσθηκε από τις ασθενέστερες προσδοκίες για τα εισοδήματα και την ανάκαμψη των τιμών της βενζίνης. 

Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ μειώθηκαν απρόσμενα τον Φεβρουάριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αντανακλώντας τις χαμηλότερες τιμές των τροφίμων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους στο εμπόριο. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.