Quantcast
Wall Street: Απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση του έτους - enikonomia.gr
share

Wall Street: Απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση του έτους

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες σημειώνει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του 2015, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν.

Ο Dow Jones υποχωρεί 101 μονάδες ή 0,6%, ενώ πτώση 0,6% σημειώνει και ο S&P 500. Στο σύνολο του 2015, οι δύο μεγαλύτεροι δείκτες της Wall καταγράφουν απώλειες 1,8% και 0,3%, αντίστοιχα.

Μικρότερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές στην Ευρώπη και την Ασία, όπου ορισμένες αγορές έκλεισαν νωρίτερα και άλλες, όπως η γερμανική και η ιαπωνική, δεν λειτούργησαν εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν είδαμε ένα μεγάλο ράλι στο τέλος του έτους, κάτι που δεν είναι πιθανόν καλό σημάδι» για την αρχή του 2016, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της BNP Paribas Fortis.

Με περιορισμένο τζίρο, λίγες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων και λίγα εταιρικά νέα που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τους επενδυτές, οι τιμές των πρώτων υλών έχουν εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στις χρηματιστηριακές αγορές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

O Stoxx Europe 600 σημείωνε πτώση 0,3%, μετά το χθεσινό κλείσιμο της Wall με απώλειες. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχαν οι ενεργειακές εταιρείες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν ως επί το πλείστον καλές επιδόσεις το 2015, αν και πολλοί επενδυτές ανέμεναν υψηλότερα κέρδη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.