Quantcast
Wall Street: "Βουτιά" 2,2% για τον Dow Jones και 3,4% για τον Nasdaq - enikonomia.gr
share

Wall Street: “Βουτιά” 2,2% για τον Dow Jones και 3,4% για τον Nasdaq

δημοσιεύτηκε:

“Βουτιά” έκανε σήμερα η Wall Street, υπό το βάρος των μεγάλων απωλειών των καταναλωτικών εταιρειών, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ακολουθεί από την αρχή του 2016. 

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,2% στις 16.151 μονάδες. Ακόμη μεγαλύτερη η πτώση για τον S&P 500 και τον Nasdaq που υποχώρησαν 2,5% και 3,4%, αντίστοιχα.

Ο κλάδος των καταναλωτικών εταιρειών, που περιλαμβάνει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως τις εταιρείες Internet και τις εταιρείες λιανικών πωλήσεων, κατέγραφε απώλειες 3,1% πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του κλάδου από τον Αύγουστο.

Η μετοχή της BorgWarner, που κατασκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτων, μειωνόταν 10% και της Neflix 9,7%. Μερικές από τις εταιρείες, που ήταν από τις πλέον κερδισμένες το 2015, σημείωσαν μεγάλες απώλειες, με τη μετοχή της Amazon να κάνει βουτιά 5,5% και της Facebook 3,8%.
Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq υποχωρούσε 5,2% και βρίσκεται χαμηλότερα 17% από την αρχή του έτους.

Όλοι οι δείκτες του S&P 500 καταγράφουν απώλειες από την αρχή του 2016. Τη μικρότερη πτώση σημειώνουν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις (0,3%), υπογραμμίζοντας τη νευρικότητα των επενδυτών, καθώς οι εταιρείες αυτές πληρώνουν υψηλά μερίσματα και θεωρούνται πιο αμυντικές επιλογές.

Οι μετοχές κυμαίνονταν έντονα στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητοι σε μεταβολές της τιμής του πετρελαίου και αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.