Quantcast
Wall Street: Βουτιά 350 μονάδων για τον Dow λόγω Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Βουτιά 350 μονάδων για τον Dow λόγω Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά έκανε η Wall Street, καθώς η επιδείνωση της ελληνικής κρίσης τάραξε τις παγκόσμιες αγορές και η Αθήνα δεν αναμένεται να πληρώσει αύριο το ΔΝΤ. Οι μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης, όταν ο οίκος Standard & Poor’s εκτίμησε στο 50% την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνης.

Ο Dow Jones μειώθηκε 350 μονάδες ή 2% στις 17.596 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 2,1%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη μείωση (2,4%) σημείωσε ο Nasdaq.

Χρηματιστές δήλωσαν ότι οι πωλήσεις ήταν σε ευρεία βάση και ο τζίρος ήταν ελαφρά μόνο μεγαλύτερος από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν ότι κλάδοι που είχαν καταγράψει πρόσφατα τα μεγαλύτερα κέρδη, περιλαμβανομένων των μετοχών των χρηματοπιστωτικών και καταναλωτικών εταιρειών.

Καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια υποχώρησαν σήμερα, οι αναλυτές και χρηματιστές δήλωσαν ότι η συγκλίνουσα θέση τους είναι ότι οι μετοχές θα κρατήσουν καλύτερα σε σχέση με ότι θα συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια σχετικά με τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας.

«Όσον αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη, τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα, υπάρχει πολύ περισσότερη στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες, η σταθερότητα του κόσμου είναι καλύτερη σε σχέση με πριν από τρία χρόνια. Ο φόβος μετάδοσης δεν υπάρχει στον ίδιο βαθμό», δήλωσε αναλυτής της Wells Fargo Investment Institute.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.