Quantcast
Wall Street: Βουτιά των μετοχών με αιχμή τις φαρμακευτικές εταιρείες - enikonomia.gr
share

Wall Street: Βουτιά των μετοχών με αιχμή τις φαρμακευτικές εταιρείες

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά έκαναν οι μετοχές της Wall Street, υπό το βάρος της πτώσης του τομέα υγείας, καθώς οι πολιτικοί εντείνουν την έρευνά τους για τις τιμές των φαρμάκων. 

Ο δείκτης Dw Jones σημείωσε πτώση 312 μονάδων ή 1,9% στις 1.602 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,6% στις 1,882 μονάδες και ο Nasdaq 3% στις 4.544 μονάδες. 

Η μετοχή της  Valeant Pharmaceuticals International κατρακύλησε 15,5%, μετά το αίτημα Δημοκρατικών Βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας να αναγκάσει την εταιρεία να παρουσιάσει στοιχεία που να εξηγούν τις αυξήσεις τιμών δύο φαρμάκων της για καρδιοπάθειες. 

Οι ενεργειακές εταιρείες και οι εταιρείες πρώτων υλών ήταν μεταξύ αυτών που σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανιών μειώθηκαν κατά 8,8% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Η μετοχή της Williams έκανε βουτιά 10,8% πριν το κλείσιμο, στα 37,18 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας αγωγών Energy Transfer Equity ότι θα εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της εταιρεία έναντι ποσού περίπου 32,6 δις. δολαρίων.

Η μετοχή της Freeport McMoRan μειώθηκε 9,4%, καθώς οι τιμές των βασικών μετάλλων συνέχισαν να υποχωρούν. Η μετοχή της Alcoa αυξήθηκε 4,9% στα 9,81 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου ότι θα διασπασθεί σε δύο εισηγμένες εταιρείες, με τη μία να επικεντρώνεται στην εξόρυξη και τη διύλιση και την άλλη στα πιο κατεργασμένα βιομηχανικά προϊόντα.

Οι κλάδοι που είχαν καλές επιδόσεις νωρίτερα στη διάρκεια του έτους, συνέχισαν την πτώση τους. Ο κλάδος βιοτεχνολογίας του Nasdaq μειωνόταν 6,2%.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.