Quantcast
Wall Street: Δραματική πτώση πάνω από 3% προκάλεσε η ανησυχία για την Κίνα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Δραματική πτώση πάνω από 3% προκάλεσε η ανησυχία για την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Με δραματική πτώση 3% έκλεισε η Wall Street, ολοκληρώνοντας την πολύ δύσκολη ημέρα που είχαν σήμερα όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές τρόμαξαν από τις νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones μειώθηκε περισσότερο από 520 μονάδες ή 3,1% στις 16.459,75 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 3,2% στις 1.970,89 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες (3,5% στις 4.706,04 μονάδες). Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι ενεργειακές μετοχές, λόγω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης των blue – chip βρίσκεται περίπου 10% κάτω από το υψηλό ρεκόρ της 19ης Μαΐου, εισερχόμενος σε φάση διόρθωσης, η οποία ορίζεται ως μείωση τουλάχιστον 10% από το πρόσφατο υψηλό. Την τελευταία φορά που ο S&P 500 και Dow βρέθηκαν σε φάση διόρθωσης ήταν από τις 29 Απριλίου 2011 έως τις 3 Οκτωβρίου 2011, όταν είχαν υποχωρήσει 19% και 17%, αντίστοιχα.

Έρευνα για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας έδειξε ότι η παραγωγή των εργοστασίων μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009, προκαλώντας εκνευρισμό στους επενδυτές, οι οποίοι είχαν ανησυχήσει και την περασμένη εβδομάδα λόγω της υποτίμησης του γουάν από την κινεζική κεντρική τράπεζα.

Οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν και στην Ασία και την Ευρώπη, όπου ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση πάνω από 3%. Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχώρησε για λίγο κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.