Quantcast
Wall Street: Έκανε ράλι καθώς υποχώρησε η ανησυχία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκανε ράλι καθώς υποχώρησε η ανησυχία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκανε η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες της να καλύπτουν τις απώλειες που είχαν από την αρχή του έτους, καθώς η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε και η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 17 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας Hospira. 

Ο δείκτης Standard & Poor’s έκλεισε με άνοδο 1% στις 2.062,58 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,2% στις 17.884,88 μονάδες. 

“Την αγορά επηρεάζουν τα εταιρικά κέρδη, η Ελλάδα και οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι οι προοπτικές των αμερικανικών εταιρειών παραμένουν καλές και η συνειδητοποίηση ότι ενώ το ελληνικό ζήτημα είναι σημαντικό, τελικά θα λυθεί”, δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Oppenheimer Funds.  

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,4% χθες, μετά από ένα διήμερο ράλι, καθώς τα κέρδη που είχε αντιστράφηκαν στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης μετά την από φαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα. 

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ήταν μικρότερος του αναμενόμενου. Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 11.000 στις 278.000 , ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φθάσουν τις 290.000. 

Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο σε υψηλό διετίας, καθώς οι εισαγωγές οχημάτων αυξήθηκαν και οι εξαγωγές μειώθηκαν, 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.