Quantcast
Wall Street: Έκανε ράλι με τους επενδυτές να μη βλέπουν αύξηση επιτοκίων άμεσα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκανε ράλι με τους επενδυτές να μη βλέπουν αύξηση επιτοκίων άμεσα

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για την απασχόληση στις ΗΠΑ προσγείωσαν τις προσδοκίες ότι επίκειται άμεσα αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 304 μονάδων ή 1,85% στις 16,776 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,83% στις 1.987 μονάδες και ο Nasdaq 1,56% στις 4.781 μονάδες.

Ράλι έκαναν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με άνοδο 3%. Κέρδη 2,7% είχε ο γερμανικός δείκτης DAX και 3,5% ο γαλλικός CAC.

Οι επενδυτές επανεκτίμησαν το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, μετά τη δημιουργία λιγότερων του αναμενόμενου θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Τα πολύ χαμηλά επιτόκια έχουν ενισχύσει επί χρόνια τις αμερικανικές μετοχές, αλλά οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό έχουν προκαλέσει την πτώση των χρηματιστηρίων τους τελευταίους μήνες.

Η άνοδος των τιμών πρώτων υλών ενίσχυσε την ανοδική πορεία της αγοράς, δήλωσαν χρηματιστές. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν 1,8% στα 46,37 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν, επίσης, ενώ οι τιμές του χρυσού σημείωσαν μικρή μεταβολή.

«Κάποιοι από τους κλάδους με τις χειρότερες επιδόσεις έχουν τώρα τις καλύτερες», δήλωσε εκπρόσωπος χρηματιστηριακής εταιρείας, αναφερόμενος στις ενεργειακές εταιρείες και τις εταιρείες πρώτων υλών.

Οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν 9,3% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των κλάδων του S&P 500. Οι μετοχές των πρώτων υλών σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο τομείς είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τομέων του S&P το τελευταίο τρίμηνο.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.