Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με άνοδο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με άνοδο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, μετά από τρεις ημέρες πτώσης, χάνοντας στο τέλος της συνεδρίασης μέρος των κερδών της, καθώς οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά επίπεδα 7ετίας.

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,47% στις 17.575 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,23% και ο Nasdaq 0,44%.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες επηρεάσθηκαν αυτή την εβδομάδα από τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου, η οποία δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε πάνω από 11% τον Δεκέμβριο και συνέχισε να υποχωρεί και σήμερα, καθώς οι χρηματιστές εστίασαν και πάλι την προσοχή τους στην υπερβάλλουσα προσφορά του μαύρου χρυσού.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed στις 15-16 Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται ευρύτατα να αυξηθούν τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

«Η αγορά είναι σε κατάσταση αναμονής έως ότου έχουμε κάποια κατεύθυνση από τη Fed», δήλωσε αναλυτής μετοχών της Fort Pitt Capital Group στο Πίτσμπουργκ.

Οι χρηματιστές έχουν ενσωματώσει στις κινήσεις τους μία πιθανότητα 85% αύξησης των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Οι 8 από τους 10 μεγαλύτερους κλαδικούς δείκτες του S&P 500 κινούνταν υψηλότερα πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με τον ενεργειακό δείκτη να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο δείκτης μείωσε κάπως τις απώλειες που είχε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό πέντε μηνών (282.000), αλλά μάλλον δεν σηματοδοτεί μία επιδείνωση της αγοράς εργασίας, καθώς η βασική τάση παραμένει συνεπής με τη σύσφιξη των συνθηκών της αγοράς.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.