Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με απώλειες μετά τον καταποντισμό των κινεζικών μετοχών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με απώλειες μετά τον καταποντισμό των κινεζικών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, μετά τον καταποντισμό των κινεζικών μετοχών και τις απαισιόδοξες προοπτικές της Wall – Mart Stores που επισκίασε τα ισχυρά κέρδη άλλων εταιρειών λιανικής.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,19%, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες του S&P 500 (0,26%) και του Nasdaq (0,64%).

Η μετοχή της Wal – Mart μειώθηκε 3,5% στα 69,40 δολάρια, υποχωρώντας σε χαμηλό 2,5 ετών και πλέον. Η εταιρεία λιανικής μείωσε τον στόχο για τα κέρδη της μεταξύ 4,40 και 4,60 δολαρίων ανά μετοχή από 4,70 έως 5,05 δολάρια.

Η Home Depot αναθεώρησε επί τα βελτίω την προοπτική για τα αποτελέσματα του 2015, καθώς η ανάκαμψη του στεγαστικού τομέα στις ΗΠΑ οδήγησε σε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 122,39 δολάρια.

Οι ανησυχίες για την Κίνα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, διαχεόμενες σε όλες τις αγορές που συνδέονται με την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ασιατικής οικονομίας. Η πρόσφατη υποτίμηση του γουάν θεωρήθηκε ως ένδειξη της ανησυχίας του Πεκίνου για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης μειώθηκε κατά 6,2%, κλείνοντας μόλις 240 μονάδες υψηλότερα από το πρόσφατο χαμηλό της 8ης Ιουλίου, παρά τη ρευστότητα που διοχέτευσε η κινεζική κεντρική τράπεζα.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης DAX μειώθηκε 0,2% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 0,2%.

 

Πηγή: Wall Street Journal

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.