Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρή πτώση λόγω των πωλήσεων των μετοχών υγείας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρή πτώση λόγω των πωλήσεων των μετοχών υγείας

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι πωλήσεις των μετοχών του τομέα υγείας και τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της IBM αντιστάθμισαν τα κέρδη που είχαν άλλοι κλάδοι.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακές απώλειες 0,07% στις 17.218 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,14% και ο Nasdaq κατά 0,50%.

Η μετοχή της IBM σημείωνε απώλειες 5,6% και διαπραγματευόταν στα 140,89 δολάρια πριν το κλείσιμο της αγοράς, μετά την ανακοίνωση μειωμένων εσόδων για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο. Η IBM περιέκοψε επίσης τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή στο οικονομικό έτος.

Η μετοχή της Harley-Davidson παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση από τις εταιρείες του S&P 500, με τη μετοχή της να υποχωρεί 13,2% στα 46,81 δολάρια, καθώς ανακοίνωσε ασθενέστερα του αναμενόμενου κέρδη και σχεδιάζει απολύσεις προσωπικού.

Οι μετοχές του κλάδου υγείας, τις οποίες οι επενδυτές τιμώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω αυξημένου ελέγχου των τιμών των φαρμάκων από τους πολιτικούς, υποχώρησαν και σήμερα. Ο κλαδικός δείκτης του S&P κατέγραφε πτώση 1,8%. Η μετοχή της Merck μειώθηκε 2,3% στα 50,21 δολάρια και της Pfizer κατά 2% στα 33,82 δολάρια.  

Οι επενδυτές αξιολογούσαν, επίσης, τα στοιχεία της αμερικανικής και της κινεζικής οικονομίας. 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.