Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με οριακές μεταβολές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με οριακές μεταβολές

δημοσιεύτηκε:

Με ελάχιστες μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, ανακόπτοντας ουσιαστικά την πτωτική τάση των δύο τελευταίων ημερών. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,04% στις 18.060,69 μονάδες και ο S&P 500 0,03% στις 2.098,47 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,11% στις 4.981,69 μονάδες. 

Ο Dow Jones πιέσθηκε από τη μετοχή της Du Pont, η οποία υποχώρησε 6%. Η Du Pont απέτρεψε την εκστρατεία του  Trian Fund Management να πάρει θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της.

Η οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσε συγκρατημένη ανάκαμψη στο πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Eurostat. Για πρώτη φορά από το πρώτο εξάμηνο του 2010, και οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης κινήθηκαν σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρά ταύτα, οι ευρωπαικές μετοχές υποχώρησαν, καθώς το ευρώ κινήθηκε ανοδικά. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 1,1% και ο γαλλικός CAC 0,3%. 

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις ότι ενισχύεται η ανάπτυξη, τόσο της αμερικανικής οικονομίας μετά την επιβράδυνση του πρώτου τριμήνου, όσο και στο εξωτερικό. 

Στην αμερικανική ειδησεογραφία, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές τον Απρίλιο στα 436,8 δισ. δολάρια, ενώ για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν σε +1,1% από +0,9%. Οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,2% των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο.

Επενδυτές σημείωναν ότι, αν και τα στοιχεία αυτά ήταν απογοητευτικά, δεν μετέβαλαν ουσιαστικά τις εκτιμήσεις τους για το σύνολο του έτους, καθώς πολλοί από τους παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την ανάπτυξη στις αρχές του 2015 πιθανόν να αποδειχθούν προσωρινοί.  

 Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.