Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω απωλειών των ενεργειακών εταιρειών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω απωλειών των ενεργειακών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, υπό την επίδραση των ενεργειακών μετοχών που ακολούθησαν στην πτώση τις τιμές του πετρελαίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 56 μονάδες ή 0,3% στις 17.702 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν, επίσης, με απώλειες 0,3%.

Οι μετοχές κυμάνθηκαν μεταξύ μικρών κερδών και απωλειών σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η αμερικανική αγορά ομολόγων ήταν κλειστή σήμερα λόγω της ημέρας των βετεράνων.

Ο δείκτης του ενεργειακού κλάδου του S&P υποχώρησε 1,9%, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 2,9% στα 42,93 δολάρια το βαρέλι, λόγω προσδοκιών περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Ο δείκτης κοινωφελών εταιρειών του S&P αυξήθηκε 0,9%. Οι μετοχές των εταιρειών αυτών, που θεωρούνται υποκατάστατα των ομολόγων, λόγω των υψηλών μερισμάτων που δίνουν, είχαν κάνει βουτιά μετά την ανακοίνωση την Παρασκευή στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια.

Παρά την υποχώρηση της Wall αυτή την εβδομάδα, οι δείκτες της σημειώνουν σημαντική αύξηση στο τέταρτο τρίμηνο, με τον Dow να καταγράφει κέρδη 8,7% και τον S&P 500 κέρδη 8,1% από το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.