Quantcast
Wall Street: Έκλεισε πτωτικά με την προσοχή στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά με την προσοχή στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα

δημοσιεύτηκε:

Μετά από μεγάλες διακυμάνσεις η Wall Street έκλεισε με απώλειες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,3% στις 17.082 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,7% και 0,9%, αντίστοιχα. 

«Όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας», δήλωσε χρηματιστής, προσθέτοντας ότι ο όγκος συναλλαγών ήταν ελαφρά χαμηλότερος σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η J.P. Morgan Chase και η Intel θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα. Αρκετές μεγάλες τράπεζες θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, όπως και η Netflix, η UnitedHealth Group και η Honeywell International.

Η Wall άνοιξε πτωτικά, ακολουθώντας τις απώλειες που είχαν τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 3,7% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές βούλιαξαν πάνω από 20%.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας πυροδότησαν φόβους ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της χώρας, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, θα είναι χαμηλότερα από τον στόχο για ανάπτυξη 7% που έχει θέσει το Πεκίνο για το 2015.

Οι μεγάλοι δείκτες της Wall έχουν ανακάμψει, πάντως, τον Οκτώβριο, με τον Dow να έχει αυξηθεί κατά 5,2% έως το χθεσινό κλείσιμο.

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.