Quantcast
Wall Street: Έκλεισε σταθεροποιητικά μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε σταθεροποιητικά μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση.

O Dow Jones δεν σημείωσε κάποια ουσιαστική μεταβολή, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε 0,2% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,2%. 

Η αδυναμία ουσιαστικής ανάκαμψης της αγοράς αντανακλά τους φόβους των επενδυτών για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

«Δεν θεωρώ ότι οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι πως οι αμερικανικές αγορές θα σημειώσουν ιστορικά ρεκόρ το 2016», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Cuttone & Co. O S&P 500 είναι μειωμένος περίπου 6% από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Μαΐου.

Οι ενεργειακές μετοχές ήταν μεταξύ αυτών που είχαν τις ασθενέστερες επιδόσεις σήμερα, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 1,5% στα 36,21 δολάρια το βαρέλι.

Η μετοχή της Twitter διαπραγματευόταν με απώλειες 2,6% στα 21,97 δολάρια. Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής όπλων αυξήθηκαν, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο των όπλων, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να προχωρήσουν στην αγορά τους πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,6%, ενώ ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης σημείωσε απώλειες 0,3% μετά την ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων από τις κινεζικές Αρχές με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών.

 

 

.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.