Quantcast
Wall Street: Για μία ακόμη φορά ακολούθησε την πτώση των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Για μία ακόμη φορά ακολούθησε την πτώση των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την προτελευταία συνεδρίαση του έτους, ακολουθώντας την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

O Dow Jones υποχώρησε 0,7%, όπως και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,8%. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε 3,4% στα 36,59 δολάρια το βαρέλι, καθώς η Σαουδική Αραβία επανέλαβε τη δέσμευσή της να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή και τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών και των εταιρειών φυσικού αερίου μειώθηκαν φέτος, ωθώντας τον ενεργειακό δείκτη του S&P 500 σε βουτιά 23%, σε αντιστοιχία με την πτώση της τιμής του αμερικανικού αργού κατά σχεδόν 30%.

Ο Πρόεδρος της Winans Investments, Ken Winans, δήλωσε ότι πούλησε τις ενεργειακές μετοχές του πριν από ένα χρόνο και δεν έχει επανέλθει στον κλάδο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να μειώνονται.

Στην Ευρώπη, ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,5%. Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης ενισχύθηκε 0,3% και είναι σε τροχιά να κλείσει το 2015 με κέρδη 10,5%, παρά το γεγονός ότι απώλεσε πάνω από το 40% της αξίας του στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.