Quantcast
Wall Street: Γύρισε σε αρνητικό έδαφος - Κέρδη 0,4% για το Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Wall Street: Γύρισε σε αρνητικό έδαφος – Κέρδη 0,4% για το Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε η Wall Street, μετά το ανοδικό άνοιγμα, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να σημειώνουν μικρή άνοδο.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,1%, ο S&P 500 υποχωρεί 0,3% και ο Nasdaq 0,5%. Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%.

Η Wall συνεχίζει τη μεγάλη πτώση της περασμένης εβδομάδας, που ήταν η χειρότερη ιστορικά πρώτη εβδομάδα του έτους, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τους τομείς μεταποίησης και υπηρεσιών της και τις απότομες διακυμάνσεις του γουάν.

Ο Dow είχε απώλειες 6,2% την περασμένη εβδομάδα έναντι απωλειών 6,7% για τον Stoxx Europe 600. Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκανε βουτιά 10%.

Πολλοί επενδυτές αποφεύγουν, σύμφωνα με χρηματιστές, να κάνουν μεγάλες κινήσεις, εν όψει των ανακοινώσεων για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου από πολλές αμερικανικές εταιρείες τις επόμενες εβδομάδες. Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου θα αρχίσει ανεπίσημα σήμερα με τα στοιχεία της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Alcoa.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα καταγράψουν μείωση 5,5% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με την FactSet, καθώς επηρεάζονται πολύ από τις μεγάλες μειώσεις των κερδών στον ενεργειακό τομέα και τον τομέα μεταλλευτικών εταιρειών.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους τάσης, με την τιμή του αμερικανικού αργού να υποχωρεί 2,2% στα 32,43 δολάρια το βαρέλι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.