Quantcast
Wall Street: Η προοπτική συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών έφερε κέρδη - enikonomia.gr
share

Wall Street: Η προοπτική συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών έφερε κέρδη

δημοσιεύτηκε:

Η προοπτική συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών εντός της εβδομάδας ώθησε σε κέρδη τη Wall Street με τον δείκτη Nasdaq να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 104,53 μονάδων (+0,58%), στις 18.120,48 μονάδες.

Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 36,97 μονάδες (+0,72%) στις 5.153,97 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε με θετικό πρόσημο στις 2.122,99 μονάδες έχοντας καταγράψει άνοδο 13 μονάδων (+0,62%).

Πέρα όμως από τις ευνοϊκές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Ελλάδας- δανειστών, θετικός ήταν ο αντίχτυπος στη Wall Street από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάιο ανήλθαν σε υψηλό 5,5 ετών καθώς αυξήθηκαν 5,1%, στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,35 εκατ. κατοικιών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Cigna ενισχύθηκε 4,8% μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους 47 δισ. δολαρίων από την Anthem Inc.

Σημειώνεται ότι πρωταγωνιστής της ανόδου στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές των Bank of America και Citigroup να καταγράφουν άνοδο άνω 1,2%.

Σον δείκτη Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+1,5%) και JP Morgan (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Cisco System (-0,3%) και UnitedHealth Group (-0,2%).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.