Quantcast
Wall Street: Ήπια άνοδος μετά τα πρακτικά της Fed - Βουτιά 6,6% του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ήπια άνοδος μετά τα πρακτικά της Fed – Βουτιά 6,6% του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με ήπια άνοδο έκλεισε η Wall Street μία συνεδρίαση που είχε πολλές διακυμάνσεις, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να κινείται σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων εντός του 2015.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν από τις συγχωνεύσεις στον τομέα της υγείας, αλλά ο ενεργειακός δείκτης του S&P μειώθηκε 1%, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε κατά 6,6% στα 50,42 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 27 μονάδων ή 0,15% στις 17.902,5 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,27% και έκλεισε στις 2.081,9 μονάδες. Μεγαλύτερα κέρδη (0,83%) είχε ο δείκτης Nasdaq Composite που έκλεισε στις 4.950,8 μονάδες. 

Οι σημαντικότεροι δείκτες κινούνταν από αρνητικό έδαφος σε θετικό έδαφος. Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι αναμένουν πως τα στοιχεία στο επόμενο διάστημα θα δικαιολογούν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ άλλοι αξιωματούχοι ανέμεναν μία αύξηση των επιτοκίων αργότερα στη διάρκεια του 2015, λόγω του ισχυρού δολαρίου. 

Παράγοντες της αγοράς ανέμεναν για τον Σεπτέμβριο ή αργότερα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, μετά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία υποδηλώνουν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.