Quantcast
Wall Street: Ισχυρά κέρδη μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ισχυρά κέρδη μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν τα επιχειρήματα της Fed για την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% και οι 9 από τους 10 κλαδικούς δείκτες της κινούνταν ανοδικά. Μόνο ο ενεργειακός δείκτης σημείωνε απώλειες, καθώς δεν υπήρχαν προσδοκίες ουσιαστικής αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Η μετοχή της Exxon σημείωνε απώλειες 1,1%, ενώ της Chevron υποχωρούσε 1,4%.

Ο αριθμός των μισθωτών (εκτός του αγροτικού τομέα) αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 211.000, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ενώ τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκαν, καταγράφοντας 35.000 επιπλέον θέσεις απασχόλησης σε σχέση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις.

Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 5%, που είναι χαμηλό 7,5 ετών, παρά την αύξηση του εργατικού δυναμικού καθώς ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη στην αγορά εργασίας.
«Οι επενδυτές βλέπουν μία πιθανή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σαν ένα μισογεμάτο ποτήρι.

Πανηγυρίζουν ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει υψηλότερα επιτόκια», δήλωσε επικεφαλής επενδύσεων της Private Bank στο Σικάγο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.