Quantcast
Wall Street: Καταγράφει άνοδο 2% - Σταθερά στο 4% η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Καταγράφει άνοδο 2% – Σταθερά στο 4% η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο 2% καταγράφει η Wall Street μετά το άνοιγμά της. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν πριν από λίγο άνοδο 1,9% και 2,1%, αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη άνοδο 2,7% κατέγραφε ο δείκτης τεχνολογικών μετοχών Nasdaq. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημειώνει το τελευταίο δίωρο ισχυρή άνοδο 4%, ανακτώντας το 80% των απωλειών της χθεσινής ημέρας, η οποία έκλεισε με απώλειες 5%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενθαρρύνθηκαν από την απόφαση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο χορηγήσεων της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας και να μειώσει το ποσοστό των υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών, σε μία προσπάθεια να στηρίξει το καταρρέον χρηματιστήριο και την οικονομία της.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το ποσοστό των υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά τη ρευστότητα της οικονομίας της κατά 678 δις. γουάν (περίπου 105,7 δις. δολάρια).

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθερά τις τελευταίες ώρες, αλλά σε επίπεδα κοντά στα χαμηλά 6ετίας, με την τιμή του μπρεντ να έχει αυξηθεί από χθες κατά 3,4% στα 44,16 δολάρια το βαρέλι.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.