Quantcast
Wall Street: Κέρδη 0,4% για τον S&P 500 μετά τη χθεσινή πτώση του - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κέρδη 0,4% για τον S&P 500 μετά τη χθεσινή πτώση του

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν εάν η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές μετά την πτώση των ενεργειακών μετοχών που οδήγησε χθες στη μεγαλύτερη υποχώρηση του S&P 500 από τον Οκτώβριο. 

Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4% στις 2.028,31 μονάδες, ενώ ο δείκτης Dow Jones αυξάνεται 0,3% στις 17.557,26 μονάδες. 

“Πρόκειται για μία ισορροπημένη μάχη μεταξύ των ταύτων και του αρκούδων. Πολλοί επενδυτές παίζουν το σενάριο της ανάκαμψης και θα αγοράζουν όταν πέφτουν οι τιμές, ενώ άλλοι είναι νευρικοί μετά το ισχυρό ράλι που έχει προηγηθεί. Η αμερικανική οικονομία θα έχει ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο και αυτό θα βοηθήσει στην άνοδο των μετοχών, αλλά θα έχουμε υψηλότερη μεταβλητότητα”, δήλωσε αναλυτής της Danske Bank στην Κοπεγχάγη. 

Ο S&P 500 χθες κατέγραψε απώλειες 1,8%, συμπληρώνοντας για πρώτη φορά από το 2013 ένα σερί τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων. 

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες στα εργοστάσια μειώθηκαν τον Νοέμβριο και ο κλάδος των υπηρεσιών αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο με τον βραδύτερο ρυθμό 6 μηνών. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.