Quantcast
Wall Street: Κέρδη μετά τη χθεσινή θύελλα - Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κέρδη μετά τη χθεσινή θύελλα – Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινείται η Wall Street, στο τέλος μίας ταραγμένης εβδομάδας, καθώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι έσπευσαν να καθησυχάσουν τις αγορές και τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Δεκέμβριο περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι αναμενόταν. Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,1% και ο S&P 500 ενισχύεται 0,2%. Μεγαλύτερα κέρδη για τον Nasdaq (0,6%).

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μισθωτών, εκτός του αγροτικού τομέα, αυξήθηκε κατά 292.000 τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 5%.

Αντίθετα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος και πριν από λίγο σημείωνε απώλειες 0,9%, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 και τον γερμανικό DAX να καταγράφουν πτώση 1,1% και 0,7%, αντίστοιχα. Η μεταβολή του δείκτη υπογραμμίζει το εύθραυστο της σημερινής πιο θετικής εικόνας των διεθνών αγορών.

Οι φόβοι για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, το εξασθενημένο νόμισμά της και την αστάθεια των χρηματιστηρίων της φόβισαν τις διεθνείς αγορές αυτή την εβδομάδα και ώθησαν τους αμερικανικούς δείκτες να σημειώσουν το χειρότερο ιστορικά ξεκίνημα έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.