Quantcast
Wall Street: Κινείται πτωτικά πριν από τις ανακοινώσεις της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κινείται πτωτικά πριν από τις ανακοινώσεις της Fed

δημοσιεύτηκε:

Η Wall Street υποχωρεί, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης της Fed και τη συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει, στην οποία αναμένεται να υπάρξουν σαφέστερες ενδείξεις για το πόσο σύντομα θα αυξήσει τα επιτόκια. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μειώνεται κατά 0,59% στις 17.743,5 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,4% στις 2.065,96 μονάδες και ο Nasadaq Composite κατά 0,27% στις 4.924,24 μονάδες.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης είναι οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, που επλήγησαν από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, και των εταιρειών κοινής ωφέλειας που αναμένεται να υποφέρουν από μία αύξηση των επιτοκίων.

Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώνεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, υποχωρώντας σε νέο χαμηλό 6 ετών στα 42,03 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να δώσει στίγμα για το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων μετά από μία δεκαετία. Η Fed εκτιμά εάν η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να διατηρηθεί σε ένα πλαίσιο που το δολάριο ανατιμάται έντονα και οι τιμές του πετρελαίου καταρρέουν. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.