Quantcast
Wall Street: Kοντά σε ιστορικά υψηλά με ώθηση από τη General Electric - enikonomia.gr
share

Wall Street: Kοντά σε ιστορικά υψηλά με ώθηση από τη General Electric

δημοσιεύτηκε:

Το ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της General Electric (GE), με την πώληση του χαρτοφυλακίου της ακινήτων έναντι 27 δισ. δολαρίων και ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της ύψους 50 δισ. δολαρίων, έδωσε ώθηση στην Wall Street, με τους δείκτες της να κλείνουν πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα. 

Ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε 0,5% στις 2.102,11 μονάδες, όσο και ο Dow Jones που διαμορφώθηκε στις 18.057,65 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,4% και έκλεισε στις 4.995,98 μονάδες. 

“Αισθάνομαι μία μικρή έκπληξη που η αγορά κινείται με αυτό τον ενθουσιασμό. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών από τη GE είναι τεράστιο”, δήλωσε ο επικεφαλής για τις επενδύσεις χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Φιλαδέλφεια. 

Ο S&P 500 απέχει λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε στις 2 Μαρτίου. Ο Nasdaq απέχει 1,1% από το ιστορικό ρεκόρ του Μαρτίου 2000, ενώ ο Dow διαμορφώνεται 1,3% χαμηλότερα από το δικό του υψηλό του περασμένου μήνα. 

Ο επικεφαλής για τη στρατηγική επενδύσεων της BlackRock, Russ Koesterich, προέβλεψε σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας ότι η ανοδική αγορά της Wall Street, που διανύει ήδη το έκτο έτος, θα συνεχισθεί μέχρι κάποιο χρονικό σημείο μεταξύ του 2016 και του 2017. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.