Quantcast
Wall Street: Με κέρδη 0,5% έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500 - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με κέρδη 0,5% έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street, σε αντίθεση με τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κατέγραψαν απώλειες, και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,5% στις 16.330 μονάδες, όσο και ο S&P 500 που έκλεισε στις 1.952 μονάδες. Με κέρδη 0,8% έκλεισε ο Nasdaq στις 4.796 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές αντέστρεψαν τις αρχικές απώλειες που είχαν, κινούμενες ανοδικά παρά την καθοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1,2%, τερματίζοντας ένα τριήμερο ράλι.

Οι μετοχές του κλάδου υγείας σημείωσαν υψηλά κέρδη, αυξανόμενες 0,9% στον δείκτη S&P 500. Οι μετοχές βιοτεχνολογίας ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, με τη Gilead Sciences να σημειώνει άνοδο 4%. Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq σημείωνε αύξηση 1,6%.

Η κίνηση της Wall σήμερα ακολουθεί τις σημαντικές διακυμάνσεις των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών αναφοράς την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αβεβαιότητα για τον χρόνο της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και τις προοπτικές ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας συνεχίζουν να κλονίζουν τους επενδυτές.

Τα σχόλια αξιωματούχων της Fed δείχνουν ότι είναι διαιρεμένοι σχετικά με το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (16-17).

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.