Quantcast
Wall Street: Με κέρδη 0,7% έκλεισε ο Dow Jones μετά από άστατη συνεδρίαση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με κέρδη 0,7% έκλεισε ο Dow Jones μετά από άστατη συνεδρίαση

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, μετά από μία άστατη συνεδρίαση και ενώ οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν για έβδομη συνεχή ημέρα. 

O Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 16.516 μονάδες. Κέρδη 0,8% για τον S&P 500 και 1% για τον Nasdaq.

Ο δείκτης ενεργειακών εταιρειών του S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,2% πριν τη λήξη της συνεδρίασης, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω και από τα 30 δολάρια το βαρέλι για λίγο. Αν και οι χαμηλότερες τιμές του αργού θεωρούνται παραδοσιακά ως μπόνους για τους καταναλωτές και την οικονομία γενικότερα, οι τελευταίες πτωτικές κινήσεις του αύξησαν το φάσμα των χρεοκοπιών στον ενεργειακό τομέα.

Της ανόδου της Wall Street είχε προηγηθεί η μικρή άνοδος των κινεζικών χρηματιστηρίων (ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης αυξήθηκε 0,2%), μετά την απότομη πτώση τους την περασμένη εβδομάδα. Οι ενδείξεις σταθεροποίησης της κινεζικής αγοράς βοήθησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9%.

«Η συνεδρίαση στην Κίνα ήταν πολύ λιγότερο άστατη από ότι τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό βοήθησε για να ηρεμήσει λίγο το κλίμα, αλλά αυτή η πτώση που ξεκίνησε από την Κίνα συνεχίζει να επιμένει. Η Κίνα εξακολουθεί να επιβραδύνεται και το πετρέλαιο φλερτάρει τώρα με τα 30 δολάρια το βαρέλι», δήλωσε χρηματιστής.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.