Quantcast
Wall Street: Με κέρδη 8,5% έκλεισε ο Dow Jones τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με κέρδη 8,5% έκλεισε ο Dow Jones τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση 0,5% έκλεισε σήμερα ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά σημείωσε άνοδο 8,5% τον Οκτώβριο, που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία της τελευταίας 4ετίας.

Μηνιαία κέρδη 8,3% σημείωσε και ο S&P 500 της Wall Street. Άνοδο 8% άνοδο κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 και ακόμη μεγαλύτερα κέρδη 11% σημείωσε ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας.

Ο Dow έκλεισε σήμερα στις 17.663 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,5% και 0,4%, αντίστοιχα.

«Το ράλι του Οκτωβρίου ήταν φανταστικό και εξαιρετικά ισχυρό», δήλωσε στέλεχος της J.P. Morgan Private Bank στο Σαν Φραντσίσκο, προσθέτοντας:

«Η μεταβλητότητα, που εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, προκλήθηκε από δύο πράγματα, την Κίνα και τις ανησυχίες σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed», αλλά και οι δύο φόβοι μειώθηκαν τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της Chevron αυξήθηκε 1,1%, καθώς τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο ήταν λιγότερο μειωμένα απ’ ότι ανέμενε η Wall Street.

Η μετοχή της LinkedIn σκαρφάλωσε 11%, μετά την αύξηση από την εταιρεία του στόχου της για τα αποτελέσματα του 2015 και την ανακοίνωση μικρότερων από το αναμενόμενο ζημιών.

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.