Quantcast
Wall Street: Με πτώση 0,44% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 0,44% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, υπό το βάρος των απωλειών που είχαν οι μετοχές των κλάδων υγείας και καταναλωτικών αγαθών, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερες πληροφορίες για την πορεία των αγορών στην εορταστική περίοδο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,44% στις 17.720 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,46% και ο Nasdaq 0,37%.

Ο δείκτης του κλάδου λιανικών πωλήσεων στον S&P 500 υποχωρούσε 0,5% μετά το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε τη Black Friday, καθώς οι πρώτες ενδείξεις της εορταστικής αγοραστικής περιόδου δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές . Η μετοχή της Nike και της Wal – Mart κατέγραφαν μείωση 1,4% και οι δύο.

Οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τηρούσαν στάση αναμονής στη μεγαλύτερη διάρκεια του Νοεμβρίου, καθώς αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Το επόμενο πεδίο που θα εστιάσουν είναι τα στοιχεία για την απασχόληση τον Νοέμβριο, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed βρίσκεται σε αντίθεση με την πολιτική της ΕΚΤ, που αναμένεται να μειώσει περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος το επιτόκιο καταθέσεων της, καθώς και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν υποτονικά, με τον δείκτη μεταποίησης στην περιοχή του Σικάγο να εμφανίζει πτώση τον Νοέμβριο.

Η προσδοκία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα το δολάριο. Το ευρώ υποχώρησε 0,3% στα 1,0565 δολάρια, με τις απώλειες του να φθάσουν τον Νοέμβριο να φθάνουν το 4,1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.