Quantcast
Wall Street: Με πτώση 0,9% έκλεισε ο Dow μετά τη βουτιά της Wal - Mart - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 0,9% έκλεισε ο Dow μετά τη βουτιά της Wal – Mart

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street μετά την απαισιόδοξη πρόβλεψη της αλυσίδας καταστημάτων Wal – Mart Stores για τα κέρδη της, η οποία επιβάρυνε τις εταιρείες που εστιάζουν στην κατανάλωση.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες  157 μονάδων ή 0,9% στις 16.925 μονάδες, καθώς η
η μετοχή της Wal – Mart υποχωρούσε 9,1% στα 60,65 δολάρια, εξαλείφοντας 41 μονάδες από τον Dow. Ο S&P 500 και ο Nasdaq μειώθηκαν 0,5% και 0,3%, αντίστοιχα.

Η αλυσίδα λιανικών πωλήσεων εξέπληξε τους επενδυτές, προβλέποντας μεγάλη πτώση των κερδών της στο επόμενο έτος και αναφέροντας ως βασικούς λόγους τη δέσμευσή της για αύξηση των μισθών των περισσότερων Αμερικανών εργαζομένων και τις προσπάθειες της να αυξήσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της.

 Η πρόβλεψή της για μείωση των κερδών ανακοινώθηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ μόλις κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο. «Η δύναμη του καταναλωτή στις ΗΠΑ… τίθεται εν αμφιβόλω», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική επενδύσεων.

Η απόδοση των 10ετών εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε κάτω από το 2%, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Η μετοχή της JP Morgan Chase υποχωρούσε 2,6% στα 59,53 δολάρια, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίστοιχα, η μετοχή της Bank of America σημείωνε απώλειες 0,8% στα 15,65 δολάρια, καθώς τα κέρδη της υστέρησαν των εκτιμήσεων.

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με περιορισμένο ρυθμό στο τέλος του τρίτου τριμήνου, αν και η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε σε κάποιους θύλακες, καθώς το ισχυρότερο δολάριο επιβάρυνε τη θέση κάποιων επιχειρήσεων, ανέφερε η Fed σήμερα.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.