Quantcast
Wall Street: Μεγάλα κέρδη με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μεγάλα κέρδη με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά και η απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ενίσχυσε το επιχείρημα υπέρ της διατήρησης των επιτόκιων στα χαμηλά τους επίπεδα. 

Οι μετοχές της Morgan Stanley, της American Express και της Citigroup αυξήθηκαν πάνω από 2,7%, καθώς ανακοίνωσαν την καταβολή μερισμάτων και λεπτομέρειες για την επαναγορά μετοχών τους, παίρνοντας την έγκριση από τη Fed μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. 

Ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε 1,3% στις 2.065,95 μονάδες, μετά τις απώλειες 1,9% που είχε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο Dow Jones αυξήθηκε 1,5% στις 17.895,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,9%. 

Οι πωλήσεις των καταστημάτων μειώθηκαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο  για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι πενιχρές μισθολογικές αυξήσεις περιόρισαν την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών. Η μείωση 0,6% των πωλήσεων ακολούθησε τη μείωση 0,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. 

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο – κατά 36.000 στις 289.000 – την περασμένη εβδομάδα, επιστρέφοντας σε ένα επίπεδο συμβατό με μία βελτιούμενη αγορά εργασίας.. 

Το δολάριο εξασθένησε έναντι του ευρώ για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.