Quantcast
Wall Street: Μεγάλη άνοδος καθώς οι ενεργειακές εταιρείες έκαναν ράλι - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μεγάλη άνοδος καθώς οι ενεργειακές εταιρείες έκαναν ράλι

δημοσιεύτηκε:

Οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο την Wall Street, ενώ επενδυτές και αναλυτές σημείωναν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια δεν προκαλούσαν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,38% στις 17.483 μονάδες και ο S&P 500 κέρδη 1,49% στις 2.053 μονάδες. Άνοδο 1,15% κατέγραψε και ο Nasdaq.

Ο δείκτης των ενεργειακών εταιρειών στον S&P 500 σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη (2,8%) από όλους τους κλαδικούς δείκτες. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 3% στα 42,08 δολάρια το βαρέλι, λόγω ανησυχιών ότι η βία στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει σε αποδιάρθρωση της προσφοράς πετρελαίου. Ωστόσο, η υπερβάλλουσα προσφορά που υπάρχει στην αγορά, περιόρισε τα κέρδη του αμερικανικού αργού.

«Η πρώτη αντίδραση είναι πανικού, αλλά μετά ο κόσμος κοιτάζει τα ιστορικά δεδομένα», δήλωσε στέλεχος της UBS Global Asset Management.

Η μετοχή της παγκόσμιας αεροδιαστημικής εταιρείας Lockheed Martin σημείωνε άνοδο 2,8%. «Οι μετοχές των εταιρειών άμυνας σημειώνουν σημαντική άνοδο, κάτι που δεν εκπλήσσει», καθώς η Γαλλία και άλλες χώρες αυξάνουν τη μάχη τους κατά τους ISIS, δήλωσε αναλυτής της S&P Capital IQ.

Η μετοχή της Air France – KLM μειώθηκε 5,7% εν μέσω μαζικών πωλήσεων των ταξιδιωτικών εταιρειών. Η μετοχή της Aeroports de Paris υποχώρησε 3,7%, ενώ της Lufthansa και της British Airways σημείωσαν απώλειες 2,3% και 2,8%, αντίστοιχα.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.