Quantcast
Wall Street: Μικρές μεταβολές εν όψει της απόφασης της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν όψει της απόφασης της Fed

δημοσιεύτηκε:

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να είναι απρόθυμοι για συναλλαγές πριν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, η οποία θα ανακοινωθεί στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη της Προέδρου της, Τζάνετ Γέλεν, στις 9.30.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημειώνουν απώλειες 0,1%, ενώ ο Nasdaq αυξάνεται 0,04%.
Ενδεχόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed, το οποίο διατηρήθηκε κοντά στο μηδέν από το ζενίθ της οικονομικής κρίσης τον Δεκέμβριο του 2008, θα είναι η πρώτη από το 2006.

Τα χαμηλά επιτόκια συνέβαλαν στην επάνοδο της οικονομίας σε μία υγιή κατάσταση μετά την κρίση και στήριξαν μία εντυπωσιακή 6ετή άνοδο των τιμών των μετοχών. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η συνέχιση των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων για πολύ μεγάλο διάστημα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε φούσκες περιουσιακών στοιχείων, όπως αυτή των τιμών ακινήτων που προκάλεσε την τελευταία ύφεση.

Τα προθεσμιακά επιτόκια υποδηλώνουν πιθανότητα 30% αύξησης των επιτοκίων της Fed, ενώ 35 από τους 80 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν μία τέτοια κίνηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.