Quantcast
Wall Street: Ο S&P 500 είχε τις μεγαλύτερες ιστορικά απώλειες στο πρώτο 4ήμερο του 2016 - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ο S&P 500 είχε τις μεγαλύτερες ιστορικά απώλειες στο πρώτο 4ήμερο του 2016

δημοσιεύτηκε:

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το 2016 για την Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει τη χειρότερη ιστορικά επίδοση για το πρώτο 4ήμερο έτους, εν μέσω της αστάθειας της κινεζικής αγοράς και της αδιάκοπης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης έκλεισε το πρώτο 4ήμερο του 2016 με απώλειες 4,9%, ενώ ο Dow Jones έχασε πάνω από 900 μονάδες στο ίδιο διάστημα.

Η πτώση της Wall επιταχύνθηκε στην απογευματινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προετοιμάσθηκαν για μία πιθανή νέα πτώση των κινεζικών χρηματιστηρίων την Παρασκευή.
Ο Dow έκλεισε με απώλειες 392 μονάδων ή 2,3% στις 16.514 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,4% και ο Nasdaq 3%.

Καθώς το Πεκίνο επιταχύνει την υποτίμηση του γουάν, για να κάνει πιο ανταγωνιστικές της κινεζικές εξαγωγές, οι επενδυτές φοβούνται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι πιο αδύναμη από ότι φαντάζονταν.

Το σκηνικό συμπλήρωσε η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα 12 ετών, ενώ και οι τιμές του χαλκού άγγιξαν τα χαμηλά επίπεδα του 2009, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών και των εταιρειών πρώτων υλών.

«Ο κόσμος βλέπει την εξασθένηση της κινεζικής οικονομίας και της χρηματιστηριακής αγοράς και θεωρεί ότι θα υπάρξει επίπτωση στις αμερικανικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής αγορά της Boston Private Wealth στη Νέα Υόρκη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.